Flere timers skjulte videoopptak fra Facebook-systemets innerste sirkler avslører at de har jobbet målbevisst mot Trump de fire siste årene.

Facebook ønsker å «beskytte valget»

I videoene innrømmer Mark Zuckerberg og andre toppledere selskapets omfattende anstrengelser for å sensurere politiske motstandere. “Dette har vi bygget opp de siste tre-fire årene som en del av våre anstrengelser for å beskytte valget.”

Videoene som er blitt lekket til Project Veritas, illustrerer en politisk ensidig og partisk organisasjon som på ingen måte gjenspeiler det politiske mangfold som amerikanerne tross alt representerer.

I et opptak fra 7. januar anklager Zuckerberg daværende president Trump for å undergrave republikken:

Annonse

«Det er så viktig at våre politiske ledere går foran med et godt eksempel, sørg for at vi setter nasjonen først i dette tilfelle, det vi har sett er at presidenten [Trump] har gjort det motsatte.”

«Presidenten [Trump] har til hensikt å bruke sin gjenværende tid på å undergrave den fredelige og lovlige maktovergangen.»

«[Trumps] beslutning om å forsone/tilgi istedenfor å fordømme handlingene til sine støttespillere i Capitol, tror jeg med rette har forstyrret folk både i USA og i resten av verden.»

Zuckerberg hintet også at Capitol-demonstrantene fikk bedre behandling enn Black Lives Matter-demonstranter:

“Jeg vet at dette er et vanskelig øyeblikk for mange av oss her [på Facebook], og spesielt våre svarte kolleger. Det var urovekkende å se hvor dårlig folk i denne mobben [stormen på Capitol] ble behandlet i forhold til det vi så under [Black Lives Matter] protester tidligere dette året [2020].”

Guy Rosen, Facebooks visepresident for integritet, beskrev hvordan plattformen angriper utsagn de anser som skadelig:

«Vi er i stand til å fryse kommentarer når systemene våre oppdager at det kan være snakk om hatytringer eller vold … dette har vi bygget opp de siste tre-fire årene som en del av våre anstrengelser for å beskytte valget,” sa han.

I en video sier Zuckerberg at det var signifikant å se Kamala Harris påta seg pliktene som visepresident:

“I går [20. januar] var en historisk dag. De siste ukene har vært en vanskelig tid for vår nasjon. Men vi fikk vår nye president. Vi har også fått den første kvinne og den første farvede visepresident i vårt lands historie.”

“Innsettelsen av visepresident Harris står som et vitnemål om at vi, tross de utfordringene vi står overfor som nasjon, har så mye å være stolt over.”

Zuckerberg berømmet Bidens politiske agenda:

«Jeg syntes president Bidens innsettelsestale var veldig bra.» ”Han har allerede utstedt en rekke presidentordrer på områder vi som selskap har vært dypt opptatt av. Områder som innvandring, videreføring av DACA (immigrasjonsforskrift), opphevelse av restriksjonene på innreise fra muslimske majoritetsland, klimaspørsmål og rasemessig rettferdighet. Alt dette er viktige og positive skritt.”

På samme møte [21. januar] oppsummerte Facebooks sjef for internasjonale anliggender, Nick Clegg, den globale kritikken selskapet fikk etter at daværende president Trump ble suspendert fra plattformen:

”Ledere over hele verden har uttrykt uro, fra presidenten i Mexico til Alexei Navalny i Russland. Kansler Angela Merkel og flere med henne har sagt at “dette viser at private selskaper har fått for mye makt. Vi er enig i det.»

“Ideelt sett ville vi ikke tatt disse [sensur] beslutningene på egenhånd, vi ville ønsket å ta dem på grunnlag av demokratisk vedtatte regler og prinsipper. For øyeblikket eksisterer ikke dette demokratisk vedtatte regelverket. Vi må fortsatt ta avgjørelser i sanntid.”

Facebooks leder for avdeling borgerrettigheter, Roy Austin, sa at selskapets produkt burde gjenspeile selskapets syn på rase:

“Jeg lurer på om vi kan hjelpe en hvit politibetjent til å forstå hvordan det føles å være en ung svart mann som blir stoppet, ransaket og arrestert av politiet.”

Annonse