Twitter forbyr «hets mot folkegrupper», men en offisiell tweet fra kinesiske myndigheter som berømmer Kinas behandling av sin uighurske minoritet, ble først ikke karakterisert av ellers så politisk korrekte Twitter som hatefull oppførsel.

Oppdatert,

Twitter har valgt å slette den aktuelle tweeten etter at de først sa den ikke brøt retningslinjene.

Dette er tweeten som nå er fjernet:

Dette skrev de

“Den religiøse ekstremismen blant uighur-folket er i ferd med å bli utryddet, kvinnene blir frigjort og likestilt og deres reproduktive helse fremmes, de er ikke lenger fødemaskiner,» heter det i tweeten. «De er selvsikre og uavhengige.»

Annonse

Menneskerettighetsforkjempere karakteriserer Kinas behandling av uighurene i Xinjiang-regionen som et demografisk folkemord. Associated Press beskrev ifjor sommer Kinas politikk på denne måten:

“Staten utsetter minoritetskvinner for regelmessige graviditetskontroller og påtvinger dem sterilisering og hundretusener av aborter. Selv om tallene på innsatte spiraler og aborter faller på landsbasis, øker de kraftig i Xinjiang.

Befolkningskontrollen støttes opp av masseangivelse, noe som er trussel mot og straff for manglende overholdelse. Å ha for mange barn er en viktig årsak til at folk blir sendt til interneringsleire, foreldre til tre eller flere blir adskilt fra familiene sine med mindre de kan betale store bøter. Politiet raider hjem og skremmer opp foreldre på sine søk etter skjulte barn.”

Dette melder «Chinese Embassy in US» i en av sine ferske tweet:

Twitter har aldri garantert ytringsfrihet

Torsdagens tweet fra Den kinesiske ambassade i USA lenker til en artikkel i Det kinesiske kommunistpartis publikasjon China Daily, hvor påstandene bestrides.

Artikkelen hevder at ettersom Kina har utryddet den religiøse ekstremismen i regionen, har uiguriske kvinner av egen vilje begynt å bruke prevensjon, noe som har ført til en nedgang i fødselsratene. Den avviser påstander fra «vestlige forskere og politikere» om at Kina påtvinger uighurer sterilisering.

Twitter tar regelmessig ned innhold de ikke liker. Twitters regler mot hatefull oppførsel sier at brukere ikke kan fremme vold mot eller angripe eller true andre mennesker på grunnlag av rase, etnisitet eller religion. Brukerne har heller ikke lov til mot enkeltpersoner og grupper å målrette innhold som er ment å stimulere til frykt eller spre stereotypier – slik som for eksempel at alle innenfor spesifikke religiøse grupper er terrorister.

Twitter forbyr også «dehumanisering” av en gruppe mennesker basert på deres religion, rase eller etnisitet.

Ars Technica spurte Twitter om tweeten stred mot reglene. «Denne tweeten strider ikke med retningslinjene våre,» svarte en talsmann for Twitter.

Twitters regler er for vage til å slå fast om tweeten bryter med retningslinjene deres. Den oppfordrer ikke eksplisitt til vold mot uighurene. Den insisterer på at uighurene ikke har vært ofre for vold eller avhumanisering. På samme tid kan det gå inn under begrepet “dehumaniserende” å hevde at ekstreme synspunkter har holdt uighur-kvinner nede og gjort dem til «fødemaskiner».

Om Twitter ikke bare leste tweeten bokstavelig, men så den i kontekst av den kinesiske regjeringens handlinger i Xinjiang-regionen, ville kanskje det ellers så politisk korrekte Twitters konklusjon blitt en annen.

Annonse