Vi har eksklusiv informasjon som avslører på at reserve-soldater i Los Angeles, California, forbedrer seg på opptøyene i Downtown LA som allerede har startet.

Oppdatert, 7. januar, 05:02:

Ifølge egne kilder sentralt plassert i Los Angeles, mer bestemt «Little Tokyo», er det ingen tegn til opptøyer. En rekke Amerikanske medier melder om opptøyer i Los Angeles sin bykjerne, men om så har skjedd har omfanget av det hele trolig vært sporadisk og i mindre omfang enn i sommer.

Det er fullt mulig at militæret gjør seg klare for andre oppgaver i fremtiden, inkludert eventuelle harde «lockdowns» i California, eller i det minste LA-området.

Annonse

Her er en slåsskamp fra i dag klokka 13:23 norsk tid:

Sender kanskje militæret til downtown Los Angeles

Så vidt vi vet er dette den første bekreftelsen på at militæret forbedrer seg på mange dager med opptøyer, og det av det ekstra farlige slaget. Vi vet nemlig at nettopp denne installasjonen ikke har vært aktiv på lenge, selv ikke da Los Angeles opplevde opptøyer som endte i massivt hærverk og branner i sommer.

Situasjonen kan kanskje derfor komme til å eskalere dramatisk også utenfor Washington DC, og det er grunn til å tro at militæret altså forventer opptøyer over store deler av landet nå som selv California, langt unna DC, setter inn reserve-soldater til å hjelpe til.

USA er inne i en krise, og de neste ukene vil avgjøre om den hårfine balansen mellom vold og kaos, eller mer eller mindre fredelige opptøyer, kan opprettholdes.

Annonse