Akkurat nå grunnet pandemien går den prestisjetunge turneringsserien i poker; European Poker Tour (EPT) – online på PokerStars. Torsdag 12. november ble en nordmann pokermillionær og skrev samtidig historie da han toppet feltet i den første turneringen i serien.

Journalist: Joar Are Lyngaas.

Hemmelig nordmann vant millioner

Spilleren – som ønsker å være anonym – har nicket «DON JOHAN» på pokerklienten. Han kom inn som nummer to i plassering på finalebordet, og satt altså til slutt igjen med alle sjetongene samt tittelen som europamester i poker.

Her kan du se hele sendingen fra øvelsen på YouTube:

Annonse

Klassisk norge mot sverige oppgjør

Det var faktisk en person fra sverige som hadde de fleste sjetongene da finalebordet startet. Svenske Daniel «Kihlström» Kihlström hadde nesten dobbelt så stor sjetongstabel som nordmannen da det hele startet. Svensken måtte ta til takke med en meget sterk tredjeplass, mens en kanadisk borger med kallenavn «smoothieg» tapte for nordmannen da det var to igjen.

«DON JOHAN» vant mer enn 3,2 millioner norske kroner for sin knallsterke førsteplass i turneringen. 

Toppet et felt av 1694 spillere

«DON JOHAN» har vært synlig på resultatlister i mange turneringer på internasjonal basis, men ingenting som er i nærheten av å måle seg opp mot dette historiske resultatet.

EPT er forkortelsen for European Poker Tour, som er en av de tre største internasjonale turnerings-seriene i poker. World Series of Poker (WSOP) og World Poker Tour (WPT) har begge holdt digitale mesterskap på grunn av pandemien, denne EPT-festivalen som for tiden går på PokerStars er den første i sitt slag.

Det hadde allerede blitt spilt flere turneringer i denne serien samt blitt kåret flere vinnere før denne ble avsluttet, men turneringen som nordmannen briljerte i var den aller første som sto på programmet. Dette var en turnering som ble spilt over tre dager og hele 1694 spillere stilte i den prestisjefyllte øvelsen. Siden turneringen gikk over tre dager ble den altså avsluttet etter noen av øvelsene som startet etter turneringen i fokus.

Vi gratulerer nordmannen med en enorm prestasjon og 3,2 millioner norske kroner inn på bok!

Annonse