Er Joe Rogan fornøyd med Spotify-avtalen?

Rogan er populær fordi alle føler seg komfortable nok til lange samtaler om alt mulig

Det er hva alle spør seg nå etter at det svirrer rykter om at Spotify-medarbeidere visstnok klager på at Rogan er Rogan og sier det han har på hjertet.

Det er visstnok trans, lesbiske og homofile innad i selskapet som klager på flere episoder og gjester, med ektra fokus på samtalen med Abigail Shrier som står bak boken «Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters».

Joe Rogan er podcast-kongen nettopp fordi han ønsker å snakke med alle, om alt, ikke fordi et multinasjonalt selskap har lagt opp en markedsføringsstrategi.

Annonse

Abigail Shrier-episoden:

Ek sier visstnok nei, enn så lenge

Nå kan det dog se ut som Rogan allerede har problemer med sin nye business-partner, samtidig som Spotify-grunnlegger og sjef Daniel Ek visstnok ikke ønsker å endre vinnerformularet til Rogan.

Ek har neppe mulighet til det uansett, da den svenske strømmetjenesten kun lisensierer innholdet: de har med andre ord ingen makt til å bedrive redaksjonell manipulasjon av innholdet som produseres, men de kan jo droppe å lisensiere episoder de ikke ønsker i katalogen.

En av de nyeste episodene med Douglas Murray, britisk forfatter og kommentator:

Vice mener Spotify allerede har droppet Vice-grunderen

Vi har tidligere omtalt Alex Jones (episodene #911 og #1255) som for litt siden uttalte at Spotify ikke prøver å sensurere, men at klippene med han og en rekke andre personer på høyresiden, samt personer som ikke er særlig politiske, ikke er der grunnet noe teknisk.

Vice skriver i sin artikkel om Rogan at Jones og Gavin McInnes (som var med på å starte Vice) «allerede er fjernet fra Spotify».

Kilder:
Digital Music News
Vice

Annonse