Hva er det Joe Biden får i rumpa før han går på scenen?

Biden er ikke farlig bare for politikken, men mest grunnet helsa

Det var var jeg spurte under forrige debatt, som jeg også kommenterte, men som var ment mer som en spøk mer enn noe annet – i natt var situasjonen langt mer alvorlig.

For hva enn Biden gis av medisiner og «pepper» før han prøver seg på amerikansk valgkamp-sport så ut til sakte men sikkert forsvinne ut av systemet etter hvert som debatten forløp.

Les min kommentar om den første debatten:

Debatt-moderatoren var mye bedre denne gange. Mye bedre.

Uansett startet det hele med spørsmål om covid, noe som er Trumps svakeste emne.

Annonse

Som jeg nevnte på Twitter i går, er bare det å kunne si til en sittende president at over 200 000 døde under hans styre, nok til å vinne poeng uansett om det ikke er Trumps feil eller ikke.

Fordi vi ikke lever i to virkeligheter samtidig, og fordi alle land er ulike, vil vi aldri få vite om Trump kunne ha gjort en bedre jobb, eller om en annen president hadde gjort det bedre. Alle som mener det lever i en alternativt univers (ofte der de selv er president).

Jeg kommenterer norsk medias svik mot eget folk, og snakker om debatten:

Trump med totalendring

Men litt mer om stilen til de to, der spesielt en person, altså den sittende presidenten, endret taktikk siden forrige gang.

Du husker kanskje hva jeg mente om Trump under første debatt: han var for Trump, og han virket til ikke å ha øvd i forkant av debatten.

Denne gang fikk vi servert en helt annen Trump: han var helt rolig, balansert og skjøt inn sine poeng mot Biden som en sniper. Der han var alt for offensiv og hadde for mye adrenalin under første kamp, så var han denne gang så forberedt og kunne temaene så godt, at det var nærmest kjedelig.

Se debatten:

Sirkus-Trump er morsomt, men det er ikke alltid korrekt taktikk

Lærer-Trump er kjedsom Trump, og jeg kjedet meg også under denne debatten en rekke ganger, men ikke fordi jeg syntes det var ufint å se Trump slå en gammel mann, men fordi den gamle mannen bare er gammel og svak og gjør som pengemennene bak kulissene forteller ham.

Alle lyver i politikken; hemmeligheten er å lyve om små detaljer for å selge en større løgn: Biden prøvde å selge store løgner uten de nødvendige liksom-detaljene for å backe dem opp. Den eneste grunnen til at han i det hele tatt er kandidat, er grunnet oppbacking av media, noe som kan klarere frem i går enn noen gang tidligere.

Kamala vs Pence-debattkommentar:

Alt er bedre enn en døende mann

Hvem bryr seg om Trump om man har en person som har en overhengende fare for å dø under perioden, og som neppe vet hva han heter alltid, hvilket århundre det er og at Trump faktisk ikke er Abraham Lincoln.

Det er skremmende at Demokratene ikke klarer å finne noen bedre (Tulsi Gabbard er alt for moderat for dem nå, er jeg redd) som ikke står i overhengende fare for å forveksle atomkodene med en dorull.

Der mange kanskje med rette kunne ha gitt Trump-Biden uavgjort i første runde, vant Trump soleklart den siste debatten før valget 3. november.

Til syvnde og sist er det ingen velgere som bryr seg om hvem som vant debatten. Det folk ønsket å finne ut av er om Trump kan moderere seg selv, og det kan han, så er det bare å be til høyere makter om at amerikanerne ikke velger en korrupt gammel mann som ikke vet hvor han er, til å lede verdens viktigste land.

Dette var mine umiddelbare reaksjoner under debatten – les hele tråden:

Annonse