Boston Dynamics sine roboter har du helt sikkert sett videoer av før.

Boston Dynamics har så langt kun solgt 120 robothunder til 717 000 kroner stk.

Du vet, selskapet som har roboter med svært imponerende gyro, og som kommer i både menneske- og «hunde»-utgave med fire ben det er svært vanskelig å dytte overende.

I sommer ble det kjent at selskapets robot-hund, Spot, faktisk ble brukt til mer enn imponerende YouTube-videoer og kanskje et par salg til det amerikanske-forsvaret, men også for å oppfordre til at folk holder avstand, og det i et land man forventer slikt: Singapore.

Ifølge Boston Dynamics-grunnlegger Marc Raibert så brukes ikke Spot egentlig til å håndheve sosial distansering, men gir i stedet informasjon og prøver å oppmuntre besøkende om å holde avstand.

Annonse

Det er ikke bare i Singapore Spot brukes, for på tampen av september ble roboten oppdaget av forbipasserende mens den patruljerte i Canada.

Det er ukjent nøyaktig hva den gjorde, men trolig (forhåpentligvis?) ble den fjernstyrt av et menneske:

Selskapet har SoftBank som investor

En elegant kvinnestemme oppfordrer alle til å «hjelp med å holde Singapore friskt» og «vennligst hold en avstand på en meter».

Men den gjør mer: med kameraer og analytiske verktøy kan den gjette omtrent hvor mange mennesker som oppholder seg i parken den følger med på.

Foreløpig selges ikke Spot sånn uten videre, man må ta kontakt med selskapet direkte, men planen er å selge roboten i nettbutikken, er selskapets plan som ble annonsert for et par uker tilbake. Spot er utenfor forsvarsøyemed myntet på logistikk.

Roboten har også blitt testet av politiet i Massachusetts:

Kilder:
MSNBC
BBC
The Sun

Annonse