Feiden mellom de store media-selskapene i USA, i hovedsak Twitter og i mindre grad Facebook, fortsetter å være en betent sak. Er det noen Trump ikke er i krig med ukentlig?

Det er valgkamp-klipping på gang

Presidenten har uttalt at han føler seg dårlig behandlet av teknologi-selskapene i Silicon Valley, og peker på en rekke hendelser der han mener konservative er blitt kastet ut, sensurert eller på andre måter fått sin stemme kneblet. Selskapene forsvarer seg med tekniske feil eller at algoritmen som feiler.

En digresjon: Fox News sin stjerne Tucker Carlson at han nettopp ble utsatt for det av Facebook og Instagram etter innslaget under.

Tucker Carlson-intervjuet med Dr. Li-Meng Yan, mener Facebook og Instagram er feilinformasjon om covid (fordu Yan mener viruset er menneskeskapt):

Bør andre passe på at vi ikke blir lurt, eller bør vi vurdere verden selv?

Nå er det ikke akkurat dette denne saken handler om, men situasjoner som dette, om enn dog ikke uhyre viktige som enkeltsaker, så minner det oss på Trumps forsøk på å skrive om lovverket i USA slik at medieselskapene må ta ansvar for innholdet på plattformene sine. De vil med andre ord få redaktøransvar og enkeltpersoner vil kunne saksøke sivilt.

Annonse

Dekningen av denne aktuelle saken i amerikanske medier:

Skitne triks hører med til amerikansk valgkamp

Det er valgkamp og alle triks i boka brukes. Det siste man må gjøre, uansett leir, er å stole på valgkampreklame, og det er det neppe noen som gjør.

Dette er saken:

Trump reagerte på en Biden-video der presidents ord er ute av kontekst for den større sammenhengen. Selskapet har en rekke ganger nektet å fjerne innholdet som jo er manipulert, men som man samtidig hører at er klippet sammen.

I klippet hører man Trump si at «coronaviruset, og dette er en bløff». Trump flettet dog aldri sammen en setning der han mener covid er en bløff; det er medias dekning av Russland-saken han mener var en bløff.

Her er Bidens valgkampvideo:

Hva synes du, skjønte du at dette var åpenbar forvrengning, eller ble du lurt? Mener du Twitter i det hele tatt bør ta stilling til slikt for oss, uansett hvilken side man holder med?

At Bidens valgkamp-team tar en liten snuskete en her er ingenting sammenlignet med hva begge partier har gjort mot hverandre gjennom årenes løp.

Det nye er at det er en annen part som nå bestemmer hva som får ligge, og hva som må bort – fordi alle lyver i en valgkamp, kanskje Twitter bare bør forlate kampen slik at vi kan bli løyet til like mye av alle?

Kilder:
Fox News
Variety

Annonse