Det er nå kjent at USA bannlyser WeChat og TikTok fra Apple App Store i USA førstkommende søndag.

Oppdatert, 28. september, 09:04:

En dommer har bestemt at Trump ikke får lov å fjerne TikTok fra Apple App Store i USA og Google Play Store i USA. Blokkeringen skulle ha startet i dag, men ble stoppet i siste sekund.

Forføyningen mot forbudet er nettopp det: midlertidig til retten finner om appen er en fare mot USAs nasjonale sikkerhet som Trump-administrasjonen hevder.

Annonse

Samtidig er det slik at dommeren ikke stoppet en langt mer omfattende ordre fra administrasjonen som trer i kraft 12. november, og som kan medføre at appen slutter å fungere i USA uansett.

Vi følger utviklingen i saken.

Kilde:
CNBC

Oppdatert, 21. september, 07:30:

Samtidig som Trump sa ja til Oracle som drifter av TikTok i USA, sier en dommer nei til WeChat-bannlysningen i USA med hjemmel i landets sterke ytringsfrihetslovverk og at muligheten for kommunikasjon er viktig. Trump-administrasjonen har foreløpig ikke kommentert dommen.

Samtidig meldes det at administrasjonen nå utsetter blokkeringen av TikTok i USA.

ByteDance, eierne av TikTok, sier at de fortsatt vil ha totalkontroll av TikTok, selv om deler av virksomheten styres fra USA. Dette strider mot hva Trumps ønsker er, så det er tydelig at ByteDance fremdeles driver forhandlinger for å unngå å måtte betale 5 milliarder dollar i avgifter til USA.

Kilder:
Reuters
Yahoo

Over og ut for TikTok i USA på iPhone og Android, enn så lenge

Samtidig forbeholder USA seg retten til å reversere handlingen om de blir enige med et amerikansk selskap om en avtale for å sikre den nasjonale sikkerheten.

Oppdateringer og distribusjon blir derfor også ulovlig fra og med 20. september. Merk at bannlysningen kun gjelder i USA, og at den ikke berører andre land på noen måte.

Jobber mot en endelig løsning – frist: 12. november

Det er fremdeles slik at Oracle kan komme til å ta over data-driften av tjenesten (når administrasjonen er fornøyde), og at selskap som leverer tjenester til TikTok, kan gjøre så frem til 12. november nettopp for å kunne sikre en avtale med Oracle.

Statssekretær Mike Pompeo hadde følgende å si:

«Målet vårt er enkelt: vi skal beskytte amerikansk informasjon og data fra å havne i hendene til det Kinesiske komunistpartiet» – Pompeo la til at de fortløpende evaluerer løsninger slik at de kan oppnå sikkerhet samtidig som appen kan brukes også i USA med Oracle som partner.

Kilde:
Bloomberg

Annonse