Edward Snowden er igjen tilbake hos Joe Rogan. Han fortsetter å advare mot spionprogramvare på blant annet iPhone.

Snowden er igjen aktiv i amerikanske medier fra sin hemmelig adresse i Russland

Sist gang Snowden snakket med Rogan var i oktober 2019, så talkshowverten er trolig en av de som har aller mest kontakt med ham (selv om han var på «The 11th Hour with Brian Williams» for noen dager siden), foruten personer som Glenn Greenwald.

Snowden har i det siste satt søkelyset på Amazon:

Dette sier Snowden

Blant annet advarer Snowden mot hacking av iPhone ved hjelp av verktøy fra NSO Group sin Pegasus-programvare. For mer informasjon oppfordrer Snowden alle til å lese Citizen Lab sine artikler om emnet, blant annet denne som omtaler bruk av Pegasus i 45 land.

Dette meldte ITavisen om programvaren juli i fjor:

«Takket være nyere utvikling innen spionvare- og overvåkningsverktøy står Apple overfor en ny, stor sikkerhetstrussel. Det israelske selskapet NSO Group selger programvare som ikke bare samler data fra det som er tilgjengelig i det lagrede minnet, men som også kommuniserer med skytjenesten som i Apples tilfelle er iCloud.

Annonse

Sårbarheten rammer både iPhone og Apples iCloud som nevnt ovenfor, i tillegg til Android-telefoner og tredjepartsapplikasjoner som er installert på telefonen og som kommuniserer over det vi ellers kjenner til som krypterte og trygge tilkoblinger.

Spionvaren selges ifølge Financial Times av NSO Group eksklusivt til myndighetene i utvalgte land som et ledd i assistanse innen etterforskning av kriminalitet. Det fryktes naturligvis at det såkalte Pegasus-verktøyet kan falle i særlig ondsinnede aktører, eller i det hele tatt hos land som har til hensikt å bruke det som et middel i håndheving av diktatorstyre og lignende.»

Se episoden fra sent i fjor:

Annonse