Ifølge «personer med kjennskap til planene», skal riksadvokat William Barr formelt saksøke Google allerede denne måneden.

Hevder Barr fremskynder saken grunnet valget i november

Ifølge The Washington Post nekter Barr å vente med å bygge en sterkere sak – en rekke føderale advokater mente at USA ikke var klare til å gå etter Google i en så viktig sak. En majoritet av over 30 spurte ønsket ikke å gå videre nå, skal en spørreundersøkelse ha avslørt.

Undersøkelsene begynte i fjor, og sikter seg inn på Googles søke og annonse-delen av selskapet og om de bryter med antimonopollovgivningen og derfor skader konkurrenter og forbrukere.

De to kildene avisen har snakket med, mener at hurtigheten i saken mot Google skyldes president-valget i november.

Det ble meldt allerede i juni i fjor at Trump-administrasjonen trolig ville komme til å saksøke, et rykte som blusset opp igjen i mai i år. Det har vært stille, til nå.

Annonse

Obama beordret ingen endringer etter å ha konkludert i sin egen undersøkelse

Som mange av dere husker undersøkte Barack Obama Google, men konkluderte med å ikke beordre større endringer.

Mange av de store teknologi-selskapene har i flere år tilsynelatende vært under lupen i politiske kretser og av organisasjoner, men ingen av de store er beordret til å omorganisere, eller har blitt tvunget til å dele opp bedriften for å slippe andre til på noen måte.

Apple, Amazon og Microsoft har alle konkurranse i en rekke segment, mens Google har annonser og søk (gratis for forbrukere) som hovedprodukt, og tilbyr derfor også Android gratis for å spre egne produkter og på den måten øke annonse-fortjenesten.

Professor mener Google senurer er liberale og konservative

Trump har tidligere anklaget Google for å manipulere søkeresultatet til fordel for demokratene, og bygger påstanden på en rapport fra Dr. Robert Epstein.

Epstein er «Senior Research Psychologist, American Institute for Behavioral Research and Technology», en selverklært er moderat/moderat venstre-person og «ikke konservativ», som forklart i vitnesbyrdet (PDF) i Senatets rettsvesen-underutvalg i 2019 med tittelen «Why Google Poses a Serious Threat to Democracy, and How to End That Threat«.

Epstein forklarte at det ikke bare var konservative som opplever sensurer:

«For øvrig er det ikke bare konservativt innhold som blir sensurert. Noen ganger sensurerer de også progressivt og sosialistisk innhold. Problemet med Google er ikke de sensurerer konservative; problemet er at det har makten til å bestemme hvilket innhold milliarder mennesker over hele verden kan se eller ikke se. Intet enkeltforetak, spesielt ikke et privat et som ikke er ansvarlig overfor publikum, bør ha slik makt».

Kilde:
The Washington Post

Annonse