Under et intervju med Tucker Carlson i 2018, forklarte Robert Kennedy Jr., sønnen til Robert Kennedy og nevøen til John F. Kennedy, at han mistenker CIA vet langt mer om saken enn hva mange tidligere har trodd, spesielt de som har tillit til Warren kommisjonens offisielle rapport. Ikke bare det: han mener de er involvert på en eller annen måte.

JFK-saken forsvinner ikke før alle de hemmelige dokumentene avsløres, men det kan være veldig lenge til fremdeles

Drapet på JFK i november 1963 i Dallas, Texas, er en av tidenes aller mest kjente saker, om ikke den aller mest kjente konspirasjonsteorien også.

Mange husker også Oliver Stones film, og noen av dere kanskje også reaksjonene til filmen som hånet Warren-rapporten: filmkritikere liker ofte ikke Stone på generelt grunnlag, og spesielt ikke JFK-filmen som ifølge dem er ren konspirasjons-tøv. Ikke at vi vet om noe i filmen stemmer, deler av den eller ingenting, men det er mange dokumenter som fremdeles ikke er avslørt.

Derfor er det mer kjøtt på beinet rundt drapet på JFK, og for mange spørsmål fremdeles til at denne saken kommer til å dø ut før verden får vite mer. Vi tror det kommer til å skje, men at det fremdeles vil ta tid.

Annonse

Tucker intervjuer RFK Jr.

Nye dokumenter kobler CIA til attentatet, men hva var deres rolle?

Tilbake til nåtiden, for Trump sa gjentatte ganger at planen er å lansere alle dokumentene relatert til JFK-drapet, men ble senere overbevist, trolig som alle andre presidenter, om ikke å gjøre det grunnet en ubegrunnet nasjonal sikkerhetsrisiko relatert til de hemmelige dokumentene, men hva i all verden kan det være etter 57 år? Det er den store gåten.

RFK Jr: «Jeg skjønner like lite som deg, men informasjonen som siles ut kobler CIA til attentatet på en eller annen måte.»

RFK Jr. tror CIA er koblet til saken på en eller annen måte

Robert Kennedy Jr, som er advokat, forklarer deretter at de dokumentene som ble publisert i november relatert til saken, nevner at Earle Cabell var borgermester i Dallas da Kennedy ble drept. Broren hans, Charles P. Cabell var CIA-agent siden 1956.

Poenget her er at broren Charles ble sparket av Kennedy som CIA «Deputy Director» i januar 1962 etter «Bay of Pigs»-fiaskoen i 1962. Kennedy ble som kjent myrdet november 1963. Kennedy insinuerer slik vi skjønner det, at det er mellom disse punktene det kan ligge noe kriminelt.

En annen detalje i de nylige avslørte dokumentene er det faktum at vinduet på limo-en JFK ble drept i, av en eller annen grunn hadde fått et nytt vindu. Hva betyr det? Ikke vet vi – for å dekke opp kulehull? Det blir ren spekulasjon, men mange vil kanskje tenke i den retning.

På spørsmål fra Tucker om Robert Kennedy tror onkelen hans ble drept av CIA, så er svaret hans at «den muligheten er ikke luket bort».

Annen viktig informasjon som mange nok ikke vet, er at RFK mistet all makt som føderal aktor dagen JFK ble drept i Dallas.

Etter dette snakket aldri broren til JFK med J. Edgar Hoover, den myteomspunnede første sjefen for FBI og som definerte organisasjonen. En annen viktig detalje, ifølge RFK Jr, er at Hoover rapporterte direkte til USAs president Lyndon Johnson på denne tiden.

I skrivende stund foreligger det ingen nye dokumenter, og heller ingen informasjon om når det eventuelt måtte foreligge mer informasjon.

Kilder:
History.com
Wikipedia

Annonse