I Bob Woodwards nye bok Rage, heter det at han fortalte Dan Coats, tidligere sikkerhetssjef, at «det kan komme en tid vi vil måtte ta kollektiv affære».

Woodward får kritikk for ikke å ha varslet om hvor farlig covid er

Det er ukjent nøyaktig hva som er konteksten rundt dette, men mange spekulerer i at det er et kupp Mattis referer til.

Dette er det mest oppsiktsvekkende i utdragene fra boken, som utover dette inneholder den typiske kritikken mot Trump, dvs. at han mangler et moralsk kompass, ikke vet forskjell på rett og galt, er farlig og ikke passer til jobben.

Mattis startet i jobben i januar 2017, og sluttet i februar 2019. Årsaken skal være at han ikke klarte å overbevise Trump om ikke å trekke samtlige amerikanske styrker ut av Syria.

Dagens topp-oppslag om saken, sakset fra Google:

Mattis kritisk til Trumps Nord-Korea samtaler i 2017

Mattis skal ha snakket med daværende «National Intelligence»-sjef Dan Coats om sine bekymringer.

Annonse

Mattis var nemlig svært kritisk for hva Trump kunne komme til å stelle i stand med Nord-Korea da han tidlig under presidentperioden roste diktatoren og innledet det som hadde et snev av historiske samtaler med lederen. Det siste året har det vært stille rundt både landet, og samtalene mellom Trump og Kim Jong-un kan ha stoppet opp eller holdes hemmelig.

Politainment mener det er vanskelig å konkludere objektivt sett, og på nåværende tidspunkt, at forholdet til Nord-Korea er verre etter at Trump snakket med diktator Kim Jong-un, men det er selvsagt mulig at Mattis hadde andre opplysninger på den tiden evt. at Trump hadde det samme, men ikke forklare Mattis alt. Forholdet mellom de to kan derfor ha surnet kjapt etter at de to så ut til å komme særdeles godt overens tidlig i perioden.

Syria har også gått i glemmeboken i amerikanske medier (som all utenrikspolitikk), typisk før en valgkamp der alt handler om de to kandidatene.

Kilder:
The Hill
CNN
Breitbart

Annonse