Amazon fortsetter sin offensive søken etter en rekke forskjellige stillinger i Norge.

Oppdatert,

Det skapte oppsikt i Sverige etter at Aftonbladet avslørte Amazons svært offensive lobbyvirksomhet i Sverige som annet endte med at de fikk næringsministeren til å bedrive PR for dem.

Fortsetter offensiv hyringsprosess

Etter at det for en måned siden ble avslørt lansering i Sverige, ble det samtidig avslørt en rekke stillingsannonser for Norge: Amazon er altså på vei hit, noe som potensielt innebærer store omveltninger for den norske bransjen og Norgesgruppen spesielt.

Annonse

Mange nye stillinger det siste døgnet

På amerikanske Glassdoor er det i løpet av åtte dager publisert syv nye jobber, inkludert «Senior Cloud Consultant», «Sr. Enterprise Account Manager», «Cloud Consultant» og «Senior Partner Success Manager».

Mange av disse gjelder Amazons serverdrift i Norge for sky-tjenester. Det er nemlig grunn til å tro at Amazon ikke bare skal utfordre dagligvare-bransjen og butikker i Norge, men også server-tjenester fra Microsoft, Azure.

Og ganske riktig: en titt på en av jobb-beskrivelsene avslører nettopp det: de skal utfordre i dette markedet i Norge.

Skal selge til olje- og gas-sektoren

En av jobbene, «Global Accounts Solutions», vil ha som oppgave å «skape en teknisk strategi med salg for organisering av globale olje- og gassjobber med et komplekst og mangesidig forhold til AWS» (Amazon Web Services).

Annonse