Steve Jobs sin enke, Laurene Powell Jobs, handlet i 2017 majoritetsandel av The Atlantic via The Emerson Collective som hun eier.

Powell Jobs eier majoriteten av The Atlantic

Vi leste avisen for en del år siden da en av redaksjonens aller største favoritter Christopher Hitchens, skrev ganske hyppig for dem en lengre periode, dog lenge før 2017 – Hitchens døde nemlig i 2011 (samme år som Jobs, ikke det beste året).

Apple var viden kjent for ikke å være et politisk selskap: ok, så var ikke selskap aktive i kultur og politikk som mange store selskap er nå for tiden, men Apple var ekstra forsiktige, og mente aldri noe utad.

Aller minst Steve Jobs som nok satte føringer her. Vi har faktisk ingen anelse om Jobs sitt politiske syn, ikke stort mer enn at han ikke syntes noe om de mektige lærer-fagforbundene i USA som gjør det nærmest umulig å sparke svake lærere, og hanke inn de virkelig gode – de forsvinner som regel inn i det private skolesystemet med langt høyere lønninger.

Annonse

Husker du den famøse Obama-Jobs-middagen?

Jobs var også irritert på Barack Obama, som han under sine siste måneder på jorden spiste middag med. Jobs skal ha klaget på at Obama snakket for mye om hvor vanskelig det var å fikse ting, i stedet for å rulle opp ermene.

Veldig interessant var det faktum at Jobs ønsket å flytte arbeidere fra Kina til USA for blant annet iPhone-produksjon (Jobs var klar over at skolesystemet ikke var effektivt nok for opplæring), og at han ikke kunne fatte hvorfor det ikke var mulig å prøve.

Obama skal ha notert seg Jobs sine ønsker, men vi vet jo at lite skjedde og at Trumps forsøk på det samme foreløpig ikke har ført til stort etter et par saker som ga håp vinteren 2016.

The Atlantic mener Trump snakket stygt om falne fra 1. verdenskrig

Men tilbake til dagens aktuelle saken, for Trump er irritert på The Atlantic som publiserte en historie om hvordan han visstnok skal ha snakket stygt om falne soldater fra 1. verdenskrig, en sjokkerende påstand. Spesielt mot en president som satser mye på det militæret og snakker både dem og politiet opp.

Om dette stemmer eller ikke vet ikke vi noe om, det spesielle her er historien mellom Obama og Jobs, og hvordan Trump prøver å flytte produksjonen over fra Kina til USA til hans eksplosive harme i retning Powell Jobs.

I kjent stil gyver Trump løs, og mener at Apple-grunder Jobs ikke hadde vært fornøyd med måten kona bruker pengene han tjente om han hadde vært her:

Kilde:
The Atlantic

Annonse