Den amerikanske presidenten mener nett-sikkerhet i rommet er viktig, faktisk mener militæret at det allerede er et jevnlig problem.

USA må allerede sikre satelitter fra hacking

Dette er Trump-administrasjonens femte «Space Policy-direktiv«. Direktivet har som formål å definere en liste for best mulige sikkerhetsrutiner og standarder for bransjen – dette inkluderer hvordan romfartøy-maskinvaren skal designes for å beskytte seg fra nett-angrep.

Både føderale og private selskap anbefale å kryptere, og tenke på sikkerhet når de produserer nye fartøy. At de må påpeke det er grunn til engstelse, eller er det bare oss?

Aporpos produksjonen er det også påpekt at kun selskap man stoler på, bør vinne kontrakter, naturlig nok.

Annonse

Oppfordrer til kryptert kommunikasjon til og fra rommet

Ikke overraskende blir Kina nevnt i forbindelse med trusler i rommet, ikke at vi vet noe om det, men det vi vet er at Trump og Kina ikke har det beste forholdet akkurat nå, for å ordlegge det tørt.

Administrasjonen ønsker ikke å avsløre nøyaktig hvilke trusler som finnes, men de bekrefter at det allerede er et problem og at det oppstår noe regelmessig.

USA er ikke bare bekymret for Kinas hacking på jorden, men også deres avanserte satelitt-jammere og det som de offisielle partene fra myndighetene i USA omtaler som «offensive cyber-muligheter».

Trump ønsker for øvrig også å sende amerikanske astronauter til mars, og ikke månen. Presidenten mener rett og slett at månen er ganske kjedelig. Han og Musk er trolig enige, i hvert fall delvis.

Kilde:
The Verge

Annonse