I et potensielt oppsiktsvekkende notat fra sjefen for CDC, Robert Redfield, oppfordres statene til å gjøre seg klare for en vaksine.

Rekker Trump vaksine før valget, kan seieren være sikret

I brevet til USAs 50 stater og de fem største byene, melder CDC (Centers for Disease Control and Prevention) at de må gjøre seg klare for å ta imot og distribuere en potensiell vaksine allerede så tidlig som sent i oktober.

CDC-sjef Redfield oppfordrer også statene til å ignorere alle mulige forbud som kan forsinke distribusjonen av vaksinen – dette må de ha på plass før 1. november.

Merk at vaksinene de forsker på er i siste delen av testfasen, en fase som vanligvis tar mange måneder, men som kanskje utføres hurtigere nå. Trump-kritikere vil stille spørsmålstegn om vaksinene er trygge om presidenten eventuelt skynder dem ut på markedet, mens støttespillere vil gi ros for å handle kjapt og redde liv.

Annonse

Er dette bare et forhåndsutkast?

Om det foreligger en vaksine allerede, eller om de er veldig nærme, er selvsagt ikke kjent – da hadde vi hørt det allerede.

Spørsmålet nå er om dette er Trumps viktigste våpen for å vinne valget 3. november; har han en vaksine klar i god tid før valget, øker mulighetene for gjenvalg betraktelig om ikke en annen situasjon oppstår. 2020 har lært oss en ting, at alt kan skje.

Brevet fra Redfield er datert 27. august. CDC har ikke ønsket å kommentere saken, og det kan jo tenkes at brevet er forfattet på forhånd, og at USA ikke er nærme noen vaksine, og at den i hvert fall ikke kommer i år. Vi følger utviklingen.

Kilde:
Politico

Annonse