Donald Trump ønsker å gjøre det lettere å saksøke sosiale medie-selskap. Vår søsterside ITavisen har skrevet om dette en rekke ganger.

Dette er Norges nye nettavis.

Selskapene sier de vil miste beskyttelse under loven når de fjerner ulovlig innhold om FCC gjør dette

Facebook, Amazon og Google er nå redde for at de kan komme til å bli saksøkt i hytt og pine, og kjemper mot endringer som de amerikanske telekom-myndighetene, FCC, kanskje kommer til å presse igjennom etter at de fikk høyre-leder i Ajit Pai da Trump vant valget. Selskapene har en rekke paragrafer som er definisjonsdrevet, noe konservative i USA mener selskapene misbruker for å sensurere og blokkere dem. Pai er dessuten for et åpent marked, noe som også følger med at han trolig foretrekker sivile søksmål til fordel for nye lover.

Tjenester og spesielt sosiale medier har en spesial-klausul i kommunikasjonsregelverket som betyr at de ikke står ansvarlig for innholdet brukere legger ut, og kan derfor ikke kan saksøkes.

Annonse

USA vaksineklar allerede i november? Les alt om det her:

Problemet oppstår når det fjernes innlegg som mange mener ikke er støtende: sekundet det gjøres en vurdering i forhold til innhold som ikke bryter med en nasjons lover, har f.eks. Facebook gjort en redaksjonell avgjørelse som en avis ville gjort, og at de derfor plutselig ikke lenger kan beskyttes av spesial-klausulen i del 230 i loven.

Mange demokrater og venstre-medier som Gizmodo mener at Trumps forslag er vanvittig, og at «Trumps utøvende ordre ville, hvis den blir gjennomført slik den er skrevet, faktisk skape et helt nytt og forvirrende reguleringsapparat dedikert til å overvåke nettsteder – et politi mot feil meninger.»

– Sjokkerende

Selskapene mener at om endringene går igjennom, så vil de miste lov-beskyttelsen de har når de fjerner «scams, ulovlig innhold som promoterer selvmord, spiseforstyrrelser og et bredt spekter av andre typer støtende innhold.»

The Consumer Technology Association som representerer selskap som IBM, Sony og Microsoft er svært kritiske:

«Det er sjokkerende at vår egen regjering vil forsøke å undergrave en lov som har ført til enestående amerikansk innovasjon, med enorme fordeler for våre forbrukere og økonomien.»

FCC-styreleder skal ha Ajit Pai avviste å snakke med de to demokratene i FCC og han har selv avvist å kommentere saken.

ATT mener noe må gjøres

ATT sitt budskap er at plattformene skal ta mer ansvar, uten at man helt skjønner hvilken retning de mener er korrekt:

«Vi støtter den økende konsensusen om at nett-plattformer skal være mer ansvarlige for og mer transparante om beslutningene som fundamentalt former det amerikanske samfunnet i dag.»

Kilder:
Insurance Journal
Gizmodo

Annonse