Tim Pool mener demokratene kan komme til å jukse til seg valget og at Hillary Clinton ikke vil godta et valgnederlag (mener du det samme?). Hva er det som skjer i USA for tiden?

Vi tar pulsen på en tidligere venstre-støttespiller som har skiftet til Trump og hvorfor kanalen hans ikke er fremmede for tanken om at USA allerede er i en «myk» borgerkrig og stiller spørsmålet: hvordan arter egentlig en moderne borgerkrig seg?

Borgerkrig eller media-manipulasjon?

Når man tenker borgerkrig tenker man øst mot vest og nord mot sør i store slag med kuler og krutt: en potensiell borgerkrig i USA, som flere allerede mener landet er oppe i, vil ikke være som i gamledager (det er ikke lengre siden enn at man kan se det for seg), men vil bli kjempet i mindre slag der grupperinger prøver å ta over viktige landemerker, mener Pool som dekket revolusjonen i Egypt i 2011 og ser mye av de tendense i USA.

I 2021 bli virkeligheten enda mer virkelighetsfjern

Det er flere måter å se dette på: ja, man skal aldri undervurdere muligheten for voldelige konflikter når det koker såpass mye, men hvor mye av dette er mediaskapt? Det er ingen tvil om at media tjener på å skremme med overskrifter, samtidig som video som regel lyver og kan forsterke følelsesinntrykk basert på ting som kun skjer i et lite området i visse demokratiske byer.

Annonse

Undertegnede har selv hatt erfaring med dette under opptøyene i LA – jeg bor i LA, men merket eller så ingenting selv, om det var dramatisk der det skjedde, skal man tro nyhetene

Hva er ekte, hva er konstruert? Om The Matrix alltid var her eller ikke vet ikke vi, kanskje er vi en simulering – uansett er fortidens virkelighet borte.

Hva er en moderne borgerkrig?

Scott Adams mener at USA ikke er i nærheten av borgerkrig, og mener også at mediene gir oss alle et langt mer dramatisk inntrykk av hva som skjer og at vi ikke er i samme liga, og ikke spiller samme sport, enda, som vil føre til borgerkrig.

Vi kan være enige i det også. Hva mener du?

Så: hvordan vet man at det er borgerkrig? Er dette beviset for en borgerkrig, eller er dette politisk manipulasjon som vil forsvinne etter valget?

Annonse