Malaysiske myndigheter beslagla 1069 bitcoin-rigger, plasserte dem på en parkeringsplass og kjørte over dem med dampveivals i en operasjon koordinert mellom politiet og det lokale Sarawak Energy på Borneo.

Strømtyver

Ifølge politiet kom aksjonen som et resultat av at bitcoin-graverne hadde stjålet strøm for nær tyve millioner kroner fra Sarawak Energy.

En video som viser hvordan riggene ble valset ned har siden gått sin gang på sosiale medier.

Det gjør litt vondt å se …

Politiet hadde mottatt tips om strømtyveriet og slo til i seks separate raid mellom februar og april. Totalt ødela politiet datautstyr for i overkant av 11 millioner kroner etter rettskjennelse for at det skulle ødelegges, ikke selges. I Kina er beslaglagt verktøy fra gruvearbeidere blitt auksjonert bort.

Tre hus brant ned

Kryptograving er en energikrevende prosess som krever spesialiserte datamaskiner og mye energi. Det kan overbelaste lokale kraftnett og i verste fall slå ut annen virksomhet. I landsbyen Miri på Borneo skapte virksomheten lokal misnøye etter at tre hus brant ned til grunnen på grunn av gravingen.

Annonse

Åtte arrestert

Graving etter krypto er ikke ulovlig i Malaysia, men strømtyveri kan medføre opptil fem års fengsel. Åtte personer ble arrestert under aksjonen.

Cambridge Center for Alternative Finance anslår at Malaysia står for 3,44 prosent av all kryptograving i verden og rangerer landet blant de ti beste gruvedestinasjonene.

Kilde: Malay Mail

Annonse