Gammelrockeren Roger Waters lar ikke Facebook-fyren Mark Zuckerberg bruke sangene sine i en annonsekampanje for Instagram.

Pink Floyd

Om noen skulle ha glemt det, så er Roger Waters en av de opprinnelige medlemmene av Pink Floyd. Han er også en varm støttespiller for en mann som uten å være dømt, sitter i et av Englands verste fengsler for å ha publisert ting amerikanske myndigheter helst hadde villet holde skjult for offentligheten: Han heter Julian Assange.

Julian Assange

Nå har Mark Zuckerberg, mannen som på privat initiativ har påtatt seg å bestemme hva vi skal få lov til å mene om dette og hint, tatt kontakt med Roger Waters og spurt om han kan få lov til å bruke den legendariske sangen «Another Brick in the Wall» i en kampanje for Instagram.

Roger Waters

For dem som ikke kjenner klassisk (rocke)musikk, så er dette en av de store melodiene fra 70-tallet. Mark Zuckerberg vil gi Roger Waters «enorme mengder penger» hvis han svarer ja, men Roger er ikke i beit for penger og i tillegg har han ryggrad. Roger har stemplet Zuckerberg som en “idiot” og beskylder ham for å forhindre at Assanges historie «kommer ut til allmennheten”.

Instagram

I en video trekker rockeren frem et ark og sier at “ingen aner hva jeg har med meg her idag”:

Annonse

Det kom til meg på internett tidlig idag. Det er en forespørsel om å kjøpe rettighetene til min sang «Another Brick in the Wall (Part 2)» for å bruke den i en film som skal markedsføre Instagram.

Roger Waters

En av de mektigste idiotene: Mark Zuckerberg

Roger Waters fikk godmodig latter fra salen for åpningen sin. “Mitt svar til Zuckerberg er ‘fuck you’. De tror de har makt til å ta over alt, men jeg har fremdeles litt makt og det er til å bestemme over sangene mine. De vil bruke sangen min til å gjøre Facebook og Instagram enda større og mektigere enn de allerede er, slik at de kan fortsette å sensurere oss alle og forhindre at historien om Julian Assange kommer ut til offentligheten … Han (Zuckerberg) er en av de mektigste idiotene i verden.”

Lytt på hva Waters har å si. Respekt.

I februar 2020 marsjerte Waters gjennom gatene i sentrum av London sammen med hundrevis av meddemonstranter – en av dem designeren Vivienne Westwood. De krevde at Assange ble sluppet ut av fengselet. Rogers sa til Sky News at han “tror på loven, friheten, pressefriheten og ytringsfriheten”.

Tror på loven og friheten

Assange er siden april 2019 holdt innesperret i et britisk høysikkerhetsfengsel på grunn av at USA har krevd ham utlevert. Før det oppholdt han seg syv år i Ecuadors ambassade i London av frykt for å bli utlevert til Sverige. Der var han anklaget for seksuelle overgrep, noe han avviser som et amerikansk forsøk på å få ham fengslet og utlevert til USA.

Amerikanske myndigheter truer med opptil 175 års fengsel for spionasje, innbrudd i datamaskiner og publisering av materiale som har vist at amerikanske myndigheter på langt nær er så pyntelig som de ønsker å fremstå som.

Dobbeltmoral

En gruppe britiske parlamentsmedlemmer har oppfordret USA om å droppe utleveringsbegjæringen ettersom saken undergraver tilliten til rettssystemet:

Vi blir stilt overfor myndighetenes dobbeltmoral: De agiterer for pressefrihet i land de ikke liker mens de i årevis og uten lov og dom holder Assange i Storbritannias mest beryktede fengsel.

Kilde: MSN

Annonse