Ovenstående skisse forestiller hvordan en todørs Tesla kunne se ut i Cybertruck-stil og metallfinish.

Internett i Cyber-rus

Internett gikk helt cyber etter at Tesla i november 2019 avduket Cybertruck. Vi har vennet oss til designet og bilfolket er så smått begynt å snakke om andre ting, men designet inspirerer fremdeles designere. Det er kommet mange forslag til hvordan Cybertrucks etterhvert ikoniske utseende kan brukes på andre karosserityper. Ikke alle er like vellykkede, men vi tar oss tid til å dvele litt ved dette forslaget til cyberkupé.

Litt Lamborghini

Andreas Shiakas har tegnet en hel cyberserie og lagt dem ut på sin Behance-side. Den mest slående av disse er cuberkupeen. Den har noe eldre Lamborghini over seg sett forfra, men fra siden og bak er Cybertruck-inspirasjonen ikke til å ta feil av.

Designeren sier selv at Cybercoupé er sterkt inspirert av kileformede 1970-talls superbiler, det kan vi se – og det kan få oss til å spekulere på om Tesla selv har trukket veksler på denne epoken da de designet Cybertruck – kanskje de bare tillempet designet de begrensninger pickupformatet påla dem?

Annonse

Retro-futuristisk?

Antallet cyberinspirerte kreasjoner på tegnebrettet tyder på at verden har interesse for retro-futuristisk design (om det kan sies sånn). Tesla har vist at design-dristighet vekker folk fra dvalen og får samtalen i gang – hvem vet, kanskje har de mere tilbakeskuende fremtidsdesign å by på.

For tiden er det den produksjons-spesifikke Cybertruck vi venter på. Vi får se hvordan det går, det hender jo titt som det er at konseptet må vannes endel ut i møte med produksjons-virkeligheten.

Kilde: Andreas Shiakas

Annonse