Medstifter og administrerende direktør i Iterable, en San Francisco-bedrift verdsatt til 15-20 milliarder kroner som driver innen markedsføring av teknologi, hevder at han ble sparket etter at han innrømmet å ha tatt en mikrodose LSD foran et møte på jobben.

«For å tenke mer kreativt»

Justin Zhu grunnla oppstartsselskapet med den tidligere Google AdSense-veteranen Andrew Boni i 2013 og idag sysselsetter de med god hjelp av risikokapital, mer enn 400 folk. Zhu fortalte denne uken at han ble kastet ut etter å ha innrømmet at han tok en mikrodose LSD foran et viktig møte i 2019 “for å tenke mer kreativt”. Dette hadde «undergravd styrets tillit til Justins evne til å lede selskapet fremover».

Mikrodosering av hallusinogener er ikke uvanlig i Silicon Valley og San Francisco Bay Area – og sikkert mange andre steder. Små doser eller mikrodoser, brukes for å nyte godt av fordelene uten å ta med seg ulempene forbundet med LSD.

Apples Steve Jobs sa at noen doser LSD var en av de viktigste tingene i livet. Francis Crick som er berømt for å ha bidratt til oppdagelsen av DNA-molekylets struktur, krediterte også LSD for å “utvide sinnet”.

Annonse

For hard kost for gubbene i styret

Imidlertid er dagens risikokapitalister adskillig mere skeptisk til slikt, spesielt når selskapsverdier på flere milliarder står på spill. Zhu sier at en dose av det ulovlige stoffet før et viktig møte, bare ble for mye for gubbene som sitter i styret.

Boni vil overta virksomheten som administrerende direktør i mellomtiden. Antagelig blir han sett på som et mindre høytflyvende alternativ.

Kilde: Financial Review

Annonse