Hyundai Motorstudio åpnet i Busan 8. april og står til 27. juni. En del av utstillingen, “Reflections in Motion”, er spesielt dedikert unikt designede konseptbiler.

Enkel og moderne, retro og futuristisk

Hyundai Pony var Sør-Koreas første masseproduserte bil. Den ble laget fra 1975 til 1990 og var en kompakt firedørs sedan. Idag er den historisk.

Hyundai Heritage Series PONY EV er en konseptbil med elektrisk drivlinje. Den er en hyllest til Hyundais arv og sydkoreansk bilindustris historie. Hatchbacken ble designet av den italienske superbildesigneren Giorgetto Giugiaro og ble den første bil produsert i og eksportert fra Sør-Korea. Den satte Hyundai og hjemlandet på bilkartet.

Retro så det holder

Mye av det vi vet om konsept-Ponyen handler om det kosmetiske, men det betyr ikke at det ikke er massevis å glede seg over her. Pony EV har en rekke futuristiske detaljer som vi kan forvente å finne i den koreanske bilprodusentens fremtidige biler.

Annonse

Eksteriøret på Heritage Series PONY er retro så det holder, men gir en klassisk, moderne følelse. Bilen er i silhuett en hatchback preget av en matt, glitrende overflate av sølv med mange bemerkelsesverdige detaljer. Hyundai har gitt avkall på de tradisjonelle sidespeilene til fordel for kamerabaserte utvendige “speil” foran på panseret, pixelerte runde frontlykter og U-formede led-baklykter.

Hyundai Pony interiør

Videre er bilprodusenten fokusert på piksler og åttebitsgrafikk i frontlykter og baklys. Hyundai kaller dette en “Pixel Road Trip”-tilnærming, noe de også har implementert på nyere elektriske biler som Ioniq 5.

Teknologi subtilt implementert i materialer av høy kvalitet

Interiøret i Hyundai Heritage Series Pony EV er preget av at det siste i teknologi er subtilt implementert i materialer av høy kvalitet. 90-tallets kassettspiller er forståelig nok utelatt, men stemmeaktivert ratt har de fått med seg. Et element som virkelig skiller seg ut er konsept-Ponyens instrumentpanel. Hvordan det skal beskrives er ikke godt å si, det minner om oppgraderte vakuumrør fra gode, gammeldagse rørforsterkere.

WoopaTV har sniktittet på konseptbilen fra Hyundai.

Pony EV byr på konseptuelle eller begynnende teknologier som veldig godt kan bli å finne i kommende biler fra Hyundai. Denne EV-remixen er en anerkjennende hilsen til bilprodusentens opphav, ikledd neste generasjons teknologi. 

Den ser egentlig ganske kult ut, litt hollywoodsk “Back to the Future”, eller?

Kilde: WoopaTV

Annonse