Det kinesiske teleselskapet Huawei hadde tilgang til den nederlandske teleoperatøren KPN Mobiles mobilnettverk og var i stand til å avlytte abonnentene  inkludert regjeringsmedlemmer. 

Samtlige abonnenter åpen for avlytting

Ifølge rapporten hadde Huawei mulighet til å lytte til samtlige abonnenter hos KPN, inkludert daværende statsminister, høytstående tjenestemenn og kinesiske dissidenter. I tillegg hadde Huawei informasjon om hvilke telefonnummer som ble tappet av nederlandsk politi og hemmelige tjenester.

KPN brukte i 2009 Huawei-teknologi. Samme år henvendte kommunikasjonsleverandøren seg til konsulentselskapet Capgemini for å analysere risikoen forbundet med den kinesiske giganten. Resultatene av etterforskningen var alarmerende.

Et utdrag av rapporten avslører at Huawei-ansatte sømløst kunne lytte til samtaler fra KPN-abonnenter i Nederland.

Annonse

Fryktet hele selskapet kunne ryke på rapporten

Funnene i rapporten var så eksplosive at man fryktet skjebnen til KPN Mobile hvis den ble lekket. «KPN Mobiles eksistens står i fare ettersom de kan miste lisensen på mobiltelefoni eller tape regjeringens tillit hvis det blir kjent at kinesiske myndigheter kan lytte til selskapets abonnenter.“

KPN avviste rapporten:

Huawei har den tid vi har samarbeidet aldri stjålet abonnentdata fra våre nettverk eller klienter. I tilfelle datainnbrudd vil selskapet definitivt informere kundene og relevante myndigheter.

Også Huawei benekter noen form for tyveri av abonnentdata fra KPN:

Huawei-ansatte hadde ikke uautorisert tilgang til nettverket og hentet aldri data fra KPN-nettverket. Huawei har alltid jobbet med uttrykkelig tillatelse fra KPN. Dette gjelder alle Huawei-ansatte.

Kilde: Netherlands News Live

Annonse