Tesla har igjen økt prisen på de to billigste variantene av Model 3 – det er tredje prisendring på bare to måneder.

Tesla har en annen prispolitikk enn de fleste andre bilprodusenter. De ønsker ikke at tredjeparts underforhandlere skal sette de endelige prisene til sluttkundene. Derfor har Tesla bygget opp eget distribusjonsnettverk og de setter like priser for alle i hvert nasjonale marked.

Dette anses som en fordel for Tesla, men til tross for den kontrollen det gir, er Tesla kjent for stadig å endre prisene.

I forrige måned gjorde Tesla flere endringer av prisene på Model 3 og Model Y og de gjentok det igjen tidligere denne måneden. Nå øken Tesla enda en gang prisen på Model 3 som ifjor fikk en liten oppdatering, denne gang med 500 USD, ca. 4200 kroner, på de to minst kostbare alternativene. 

Priser i det amerikanske markedet:

Tesla Model 3 Standard Range Plus: Fra $ 37 490 til $ 37 990 (325 000 NOK)
Tesla Model 3 Long Range AWD: Fra $ 46 490 til $ 46 990 (402 000 NOK)
Tesla Model 3 Performance: $ 55 990, uendret (480 000 NOK)

Annonse

Model 3 Standard Range Plus, Teslas billigste, har økt med 1000 USD siden forrige måned, det vil si at prisen er tilbake der den lå før prisreduksjonen i februar.

Tesla forklarer vanligvis ikke prisendringene og svarer heller ikke på henvendelser fra pressen.

Model 3 var Teslas bestselgende ifjor, men iår forventes Model Y å toppe statistikken ettersom produksjonen er kommet i gang i Gigafactory Shanghai og kommer snart i gang i Gigafactory Berlin og Gigafactory Texas.

Kilde:
Electrec

Annonse