Twitch Gaming-strømningen av Metallica på BlizzCon ble dubbet med «Zelda forest-ass»-musikk for å beskytte opphavsrettighetene.

Zelda forest-ass-musikk

BlizzCon er den årlige begivenheten der fans av Blizzard Entertainment – av Diablo, Starcraft, World Of Warcraft, Hearthstone og mer – møtes for å feire selskapets spill og for å få et glimt av hva som er i emning.

BlizzCon startet 19. februar iår, litt senere enn normalt på grunn av den hersens koronaen. For første gang gikk hele evenementet virtuelt. Det var ingen fysisk hendelse, de kalte det til og med BlizzConline.

Metallica, papparockebandet som dukket opp på BlizzCon i 2014, gjorde det også iår, denne gang med sin Hemingway-inspirerte sang «For Whom the Bell Tolls» fra 1984. Og Metallicas fremføring gir The Verge frysninger nedover ryggen. Ikke på grunn av musikken. Men på grunn av det som skjedde.

Du vet nemlig hva som skjer når lisensiert musikk blir spilt på internett? Det oppstår spørsmål om opphavsrettigheter. Metallica ble kjent for sin knallharde kamp mot Napster og for opphavsrettigheter, så for ikke å gå i noen DMCA-hengemyr valgte Twitch bare sekunder inn i fremføringen å erstatte lyden av det som AV Club kalte «the dorkiest, most Zelda forest-ass»-musikken man kan tenke seg.

Annonse

Her kan du høre overgangen fra metall til Zelda-skogen:

https://www.youtube.com/watch?v=gKhc21Y0Xdw&feature=emb_logo

Det ser ut til at rettighetene Blizzard hadde sikret sine egne kanaler ikke gjaldt Twitch, derfor ble vi isteden belønnet med et strålende Metallica-øyeblikk som var så fjernt fra Metallica som man komme kan. 

Twitch kunne selvfølgelig ha kuttet lyden helt, men det hadde på langt nær vært like morsomt.

Hvis du vil se Metallicas fremføring på rockeroterommet deres, så starter den på 1:24:50 på YouTube. Men det vi kommer til å huske er Twitch Gaming-måten låten ble presentert på: Klokkespill-dubbing av Metallica!

2021 er et spesielt år for Blizzard, selskapet feiret nemlig 30-årsjubileum 8. februar. 

Om du gikk glipp av arrangementet, finner du de viktigste nyhetene her.

Kilde: The Verge

Annonse