Mastercard planlegger å støtte digitale valutatransaksjoner senere iår, men så langt har ikke finansgiganten avslørt hvilke digitale valutaer det er snakk om, eller i hvilke land de vil starte.

Kjøp og hold største hinder

Mastercards adm.dir. Michael Miebach som tiltrådte 1. januar iår, har lovet å integrere betalinger i digital valuta «direkte på nettverket vårt» for å gi både kjøpere og selgere større fleksibilitet.

Tidligere støttet Mastercard begrensede kryptotransaksjoner gjennom partnerne Wirex og Uphold. Men dette dekker bare betaling, ikke avregning; pengene konverteres til fiat-penger (penger som godtas av myndighetene) før de når selgeren. 

Bedrifter som velger å akseptere transaksjoner i krypto vil være i stand til å drive virksomheten utenfor fiat-økosystemet. Forutsetningen er at kundene har krypto de er villig til å bruke – og det er slett ikke sikkert; mantraet til bitcoin-kjøperne er i stor grad kjøp og hold, de fleste anser bitcoin som investering à la verdipapirer, ikke betalingsmidler. Det er heller ikke gitt at Mastercard i første omgang vil støtte bitcoin.

Annonse

Det er så langt ikke mange selgere som aksepterer betaling i krypto. Teslas planer om å selge biler for bitcoin er fortsatt hypotetisk. En utbredt kryptoøkonomi har fortsatt en lang vei å gå, men Mastercard har lagt et grunnlag gjennom sine 89 blockchain-patenter, og selskapet venter på godkjenning av ytterligere 285 rundt om i verden.

I USA har disse patentene blant annet inkludert metoder for å holde kryptotransaksjoner private, verifisering av kredittkortbetalinger, øyeblikkelig behandling av blockchain-betaling og håndtering av kryptotilbakebetaling.

Selskapet er også vert for en plattform der sentralbanker kan teste digitale valutaer.

PayPal har til hensikt å rulle ut bitcoin-funksjonalitet senere iår. Visa sier at de vurderer å inkludere kryptobetaling i fremtiden.

Kilde: Coindesk

Annonse