Spekulasjoner om Jack Mas oppholdssted, skjebne og relasjoner til president Xi Jinpings regime har nådd feberhøye nivåer de siste ukene.

Dukket opp igjen etter tre måneder

I flere måneder har vi hverken hørt eller sett noe til Jack Ma, endelig i går viste han seg offentlig for første gang på tre måneder.

Onsdag dukket han nemlig opp i en direkte-strøm under en årlig begivenhet der han var vert for lærere på landsbygda.

Seansen sendte Alibaba Group Holding Ltd opp hele 11 prosent på Hong Kong-børsen, men utover det etterlot den flere ubesvarte spørsmål enn svar.

Ma fortalte at han i fremtiden vil bruke mer tid på filantropi. Han nevnte ingen kontroverser med det kommunistiske regimet i Beijing. Ikke helt overraskende.

Annonse

Derfor forsvant Jack Ma:

Ma slo et slag for landsbygda

Mas holdingselskap Ant Group bekreftet ektheten av videoen, men nektet å kommentere den ytterligere. 

Ma kom på kant med regimet i Beijing etter at han i oktober ifjor kritiserte statlige kinesiske reguleringer og statseide banker.

På onsdag slo han an en annen tone og snakket om viktigheten av å gjenopplive den kinesiske landsbygda og redusere inntektsforskjellene ved å oppmuntre yngre talenter til å returnere til rurale områder.

“Jeg har studert og tenkt og bestemt meg for å vie meg til utdanningsfilantropi,” sa Ma i videoen som først ble lagt ut på nettet i en lokal blogg.

«Å jobbe for å revitalisere landsbygda og øke vår felles velstand er vår generasjon forretningsmenns ansvar.»

Beijing har tidligere stille og rolig arrestert milliardærer som har følt seg litt for trygg og frittalende. Jack Ma kom tilbake like brått som han forsvant. Det kan tyde på at myndighetene har snakket ham til rette og fått ham inn i folden igjen.

Se Ma i lenken under.

Kilde:
Bloomberg

Annonse