Vannet som er funnet på Mars av roboten «Mars Curiosity Rover» tyder på tidligere liv på den røde planeten.

Journalist: Joar Are Lyngaas.

Det kommer stadige flere spennende nyheter fra andre planeter

Amerikanske forskere har analysert mengder med vann som er samlet inn på den røde planeten Mars.

En av de mest interessante oppdagelsene er at det fantes store vannfloder på Mars for cirka fire milliarder år siden. Forskerne mener at vannflodene oppsto når et antall meteoritter traff planeten og smeltet store mengder is til vann.

Annonse

Meget sannsynlig at det også fantes liv på Mars

Med tanke på at klimaet på denne tiden var relativt varmt og fuktig ved tidspunktet meteorittene traff Mars og genererte vann ut av is, så er det også langt mer sannsynlig at det også oppsto liv på Mars i denne perioden.

Som vi vet finnes det ofte levende organismer der klimaet tillater det så lenge man har tilgang til vann.

NASA sendte ut en ny robot til den røde planeten i juli 2020 – kalt «Perserverance» – hovedoppdraget til roboten er å samle tegn etter tidligere liv på planeten samt sanke inn stein- og jordprøver fra overflaten. Roboten ble skutt opp den 30. juli 2020 fra «Cape Canaveral Air Force Station», i Florida, USA. 

NASA skriver at roboten skal lande på Mars den 18. februar 2021 for å begynne sitt oppdrag, kalt; «Mars 2020.»

Kilder:
NASA

Annonse