Werner Herzog’s dokumentar om meteorer og kometer slippes på Apple TV Plus.

Dokumentaren har fått navnet «Fireball» og er en skildring om hvordan himmelfenomenene har påvirket menneskene gjennom tiden samt prognoser om fremtiden.

Journalist: Joar Are Lyngaas.

Legendarisk regissør med ny og storslått dokumentar

Den tyske regissøren Werner Herzog har mange klassiske filmer på merittlisten sin, blant annet; Kaspar Hausar (1974) og Nosferatu – Nattens Vampyr (1979).

Annonse

I de seneste årene har han dedikert tiden sin til å lage dokumentarfilmer, deriblant; Encounters at the End of the World (2007) og Into the Inferno (2016). Den 13. november er det altså premiere på hans splitter nye dokumentar; Fireball som handler om meteorer og kometer. Blant annet får vi vite om hvordan fenomenet har påvirket oss mennesker kulturelt, religiøst og hva som faktisk kan hende om en stor nok meteor eller komet treffer jorden.

Sjekk ut traileren på den spinnville nye dokumentar-filmen;

Har du sett disse Apple+-dokumentarene?

Fireball kommer til å bli den sjette dokumentarfilmen som slippes på Apple TV Plus. Tidligere har vi sett; The Elephant Queen, Beastie Boys Story, Dads og Boys State. Den femte dokumentaren som slippes her, er; Bruce Springsteen’s Letter to You som har premiere den 23. oktober.

De største meteorene og kometene har endret landskapet på planeten for alltid og har også hatt enorm påvirkning på mange kulturer og religioner.

«Hvordan vil kirken reagere hvis NASA oppdager et stort og truende himmellegeme på vei mot jorden?», spør reporteren i traileren en prest. «Vi kommer til å be, hva annet kan man gjøre?», svarer presten.

«Alle elementene i kroppen til menneskene ble syntesisert i andre stjerner før de kom til jorden.», sier en vitenskapelig fagperson. «Så ja, vi er alle stjernestøv», fortsetter hun med glimt i øyet. Hva tror du kommer til å bli fremtiden til meteorer og kometer? Kommer de til å utrydde menneskerasen eller kommer de til å gi oss potensielt nytt liv på vår nåværende planet? Se den  elleville nye dokumentar-filmen for å finne ut mer om nettopp dette. 

Fireball slippes den 13. november på Apple TV+. Dette ser vi frem til.

Annonse