En store reportasje fra The Verge avslører at Donald Trumps ambisiøse planer for å sette folk i arbeid i Foxconn, i USA, så langt er en stor fiasko.

Trump og Foxconn lovte arbeidsplasser i USA, men ingenting skjer

Nettavisen avslører nemlig at det ikke har skjedd noe som helst, og at det i skrivende stund er snakk om et skjell av en driftsoperasjon.

ITavisen.no dekket Trumps planer en rekke ganger, senest i februar i fjor:

«Foxconn skulle bygge gigantisk skjermfabrikk i USA. Resultatet blir trolig noe helt annet», meldte vi onsdag. Nå er planene endret. Igjen.

For etter at nyheten sprakk hos Reuters, skal president Donald Trump og Foxconn-sjef Terry Gou ha kommet til enighet, og at fabrikken likevel skal bygges, og at det blir en «Gen 6»-fabrikk – dette er mindre enn hva Foxconn lovte i 2017, men større enn hva som ble meldt denne uken. I 2017 lovte selskapet en «Gen 10.5»-fabrikk.

Annonse

Uansett sier de at planen er å skape 13 000 arbeidsplasser i delstaten, noe mange fryktet ikke ville komme til å skje tidligere denne uken. Selskapet sier den nåværende planen er et forsknings- og utviklingssenter i tillegg til en tradisjonell fabrikk der selskapet skal sette sammen deler. Det foreligger i skrivende stund ingen detaljert fremdriftsplan.»

Dette er status oktober 2020

Men nå er vi altså på tampen av 2020, og ingenting har skjedd.

Ikke bare har ikke det som ble lovet skjedd, men mange har blitt lovet arbeidsplasser i nærmiljøet, og det er bulldosert plass til Foxconns fabrikker. Dette er områder som tidligere var folks hjem.

Foxconn lovte opp til 13 000 arbeidsplasser.

Det avsløres også at det som skulle vært en fabrikk i stedet har blitt et lager som er 1/20 del av hva som var den opprinnelige planen for LCD-produksjonen.

Det var snakk om at 5200 personer skulle ha arbeid på tampen av 2020, men på tampen av 2019 hadde ikke Foxconn ansatt mer enn 281 personer i Wisconsin.

Kilde:
The Verge

Annonse