Berkeley professor og tidligere arbeidsminister (Bill Clinton, 1997) samt medgrunder av Inequality Media, Robert Reich, mener Elon Musk er en moderne «robber baron», altså en rik person som helt uten skrupler har skapt sin formue.

Reich klagde på Tesla-kompensasjon, og mye mer

Reich skrev på Twitter at Musks Tesla «tvang alle arbeidere til å senke lønningene med 10 prosent fra midten av april til juli. I samme periode skjøt Teslas aksjer til himmels og Elon Musks nettoformue firedoblet seg fra 25 milliarder dollar til over 100 milliarder dollar», deretter anklaget Reich Musk for å være det vi refererte til i starten av artikkelen.

Musk, Giga Berlin Mannschaft.

Hvorpå Musk fyrte tilbake at alle Tesla-medarbeidere også holder aksjer, og at fordi Tesla har gjort det så bra (derav Musks massive bonus som var varslet om han nådde målene), så økte også aksjene til proporsjonalt.

«Du er en moderne idiot», avsluttet Musk og meldte seg deretter ut av debatten.

Dette svarte Reich til Musk vedrørende aksje-kompetansjon

Til Newsweek svarer Reich på kritikken fra Musk at han «lenge har gjort et stort poeng ut av å gi medarbeiderne aksjer i firmaet, det han ikke sier er at han truer med å ta aksjene tilbake om arbeiderne utøve sin juridiske rett til å danne en fagforening, noe som i seg selv er en urettferdig arbeidspraksis.»

Annonse
Robert Reich er aktuell med boken «The System».

Reich mener også at Teslas arbeidere i mange år har klaget på høy skadeprosent grunnet lange arbeidstimer og lave lønninger, og at Tesla-medarbeidere betales mindre enn andre i samme bransje.

For å gi mer tid «tid» til Musks hjørne, ettersom Reich har mer spaltepass (det skal sies Musk var særdeles knapp), påpekes det i samme Twitter-tråd av kommentatorer at Reich aldri har skapt noe håndfast verdi og at han tar hundretusenvis av dollar for foredrag.

Vi tar ikke stilling utover å fremlegge begge sider, men hva mener du?

PS: Reich skjøt senere inn dette:

Kilde:
Newsweek

Annonse