Judicial Watch har avslørt at minst 15 mobiltelefoner tilhørende FBI-gruppen som etterforsket Trump, med Robert Mueller som sjef, tapte alt innholdet på mobilene rett før de skulle leveres inn til DOJ (Department of Justice) for å undersøke nøyaktig hva FBI gjorde da de etterforsket Donald Trump for angivelig å ha samarbeidet med Russland.

Saken var i stor grad tuftet på dokumenter fra den britiske agenten Christopher D. Steele sitt Steele-dossier -opposisjon-etterforskning betalt av DNC. En dommer i London mente i sommer at en av punktene i dokumentene var uriktige og misledende.

Derfor ønsker administrasjonen tilgang til FBI-agentens mobiler

Det melder Judicial Watch på Twitter etter at de fikk tilgang til 87 dokumenter fra DOJ.

Gruppen fikk tak i dokumentene først nå etter å ha spurt om å få dem overlevert i september 2019 som en del av «Freedom of Information Act».

Annonse

Slik mener FBI alle dataene ble tapt

FBI forsvarer seg med at en rekke av agentene enten glemte passordene så mange ganger at mobilene ble slettet, mens andre forklaringer går på fysisk skade.

Andrew Weissman, Muellers høyre hånd, slettet mobilen to ganger ved en feiltagelse, mens FBI-agent Lisa Page sin mobil ble formatert til tilbake til fabrikkinnstillingene. FBI-advokat James Quarles sin mobil ble slettet «av seg selv», heter det i forklaringene. 

Page er agenten som hadde et forhold til Peter Strzok. Det ble etter at alt rabalderet rundt etterforskningen hadde lagt seg, avslørt at de to tekstet seg i mellom etter at vise-advokat Rod Rosenstein lekket meldingene. Resten av dokumentene som refererer til de to, er fremdeles hemmelige.

Judicial Watch krever kriminell gransking

JW-sjef Tom Fitton mener at «pandemien med slettede mobiler i #Mueller sitt team krever en kriminell etterforskning grunnet ødeleggelsene av bevis og potensiell obstruksjon av lovverket og andre forbrytelser».

Annonse