Donald Trump spurte staben om noe viktig torsdag denne uken. Det er jo lenge siden vi har hørt om Edward Snowden nå.

Trump vurderer Snowden benådning

Spørsmålet er om presidenten skal benåde Snowden, mannen som avslørte massiv overvåkning av amerikanske borgere av amerikansk etterretning med NSA i spissen.

Snowden har levd i asyl i Russland og fryktet under Obama-administrasjonen spesielt, å bli flyttet til USA der stats-byråkratene og NSA herjet som verst før 2016. De hadde trolig fengslet ham i lang tid som de har prøvd en rekke ganger med Julian Assange, uten at de to sakene kan direktesammenlignes.

Trump sier at «ikke kjenner Snowden-saken så godt», men at han hører fra flere personer at de mener han burde ha blitt behandlet bedre, «mens andre folk mener han gjorde veldig dumme ting».

Annonse

Se Vice sitt intervju med Snowden fra april i år:

Vi tror Trump kommer til å benåde Snowden

Trumps støttespillere har i flere år oppfordret Trump til å benåde Snowden. Mange mener nemlig at Snowdens avsløringer av masse-overvåkningen som blusset opp for alvor under Obama, hjalp New York-entreprenøren med å sjokk-vinne valget.

Trump vet nok mye mer om saken enn han sier, og det at han ikke utelukker benådning er politiker-snakk for at sannsynligheten er høyere enn ingen benådning.

Snowden intervjues av Joe Rogan fra oktober 2019:

Trump trakk frem spionasjen mot egen valgkamp

Presidenten trakk frem tidligere FBI-sjef James Comey og tidligere «Deputy Director» for samme byrå, Andrew McCabe, og Barack Obama og Joe Biden som personer som spionerte på hans egen president-valgkamp.

At Trump trekker inn Biden i dette gir mening i valgkampen, men vi er usikre på hvor mye Biden hadde med dette å gjøre under Obamas siste år som president.

TRUMP VIL TROLIG BRUKE SNOWDEN-SAKEN MER OG MER I VALGKAMPEN, OG NÅR HAN SER DET SOM MEST STRATEGISK, BENÅDE HAM FØR HAN EVENTUELT BLIR GJENVALGT, ELLER ETTER.

Vi hadde inkludert CNN eller MSNBC som kilde, men de har ikke dekket saken enda.

Kilder:
Fox News

Annonse