Lederen for en indisk religiøs sekt som praktiserer polygami, døde sist søndag og etterlot seg verdens største familie. Ulike rapporter gir ulike tall på den 76 år gamle Ziona Chanas families størrelse, men ifølge Reuters består den av 39 koner, 94 barn og 33 barnebarn.

Familien var en turistattraksjon

Zoramthanga, en minister i Zionas hjemstat Mizoram i India, bekreftet på Twitter at han er død. Zoramthanga skrev at Zionas hjemby «er blitt en turistattraksjon på grunn av familien».

Ziona Chana var også kjent som Zionnghaka og Pu Ziona. Han var lederen av Chana Pawl, en kristen sekt som praktiserer polygami. Sekten ble dannet av Zionas far Chana i 1942, og hundrevis av familier er medlem av sekten. Ziona giftet seg med sin første kone da han var 17 og klarte ett år å gifte seg med hele ti kvinner.

World Record Academy og London World Records har begge listet opp Zionas familie som den største i verden. Før hans død utgjorde familien 134 medlemmer pluss 33 barnebarn. En leder av polygam mormonsekt i Canada, Winston Blackmore, har 27 «åndelige» koner og rundt 150 barn.

Annonse

Polygami ulovlig

Polygami er ulovlig både i Canada og India, men Zionas sekt fikk lov til å praktisere i Mizoram fordi myndighetene anså det som en del av en religiøs praksis. Blackmore ble i 2017 funnet skyldig i polygami og dømt til husarrest. 

Ziona og hans familie bodde i en viltvoksende, fire etasjers rosa bygning med rundt 100 rom i Baktawng Tlangnuam, en landsby i Mizoram nær Bangladesh og Myanmar. Bygningen omtales av familien som «New Generation Home», ifølge Hindustan Times. Konene deler en sovesal i nærheten av det som inntil nylig var Zionas private rom. Ved ett tilfelle skal han visstnok ha gjort 13 av sine koner gravid på samme dag.

Believe or Not

Familien hans ble to ganger omtalt på Ripleys Believe or Not!. De opptrådte også i en annonse for et ledende oppvaskmerke.

13 gravid samme dag …

Ziona fortalte Reuters i et intervju i 2011 at han ønsket at hans familie skulle vokse seg enda større. «Jeg har så mange mennesker å ta vare på og jeg anser meg som en heldig mann.» 

Ziona døde på grunn av komplikasjoner knyttet til diabetes og høyt blodtrykk.

Kilde: Newsweek

Annonse