En slik sjanse får du ikke hver måned!

Yusaku Maezawa som har gjort penger på å selge moteklær via nettet, tilbyr åtte mennesker fra hele verden å bli med til månen. Han var den første som booket plass med SpaceX til månen.

Maezawa har betalt en ukjent sum for ekspedisjonen som forventes å starte i 2023. Han har tidligere sagt at han planla å invitere med seks til åtte kunstnere, men nylig avslørte han nye søkekriterier på sitt nettsted.

Jeg inviterer deg til å bli med meg. Åtte fra hele verden. Jeg har kjøpt alle setene, så det blir en privat tur.

Yusaku Maezawa

Her kan du melde deg på utflukten:

Annonse

Maezawa er 45 år gammel. Hans opprinnelige plan om å invitere kunstnere hadde «utviklet seg» fordi «enhver som gjør noe kreativt, kan kalles kunstner».

Den japanske gründeren sa at du må oppfylle to kriterier: 
Å være klar til å gjøre noe kreativt og å hjelpe de øvrige besetningsmedlemmene med å gjøre det samme.

I alt vil 10 til 12 personer være ombord i romskipet som planlegger å ta en sving rundt månen før det vender tilbake til jorden.

Interesserte deltagere kan registrere seg frem til 14. mars. Første siling av søkerne vil skje 21. mars. Endelige intervjuer og medisinsk kontroll er planlagt til slutten av mai 2021, ifølge Maezawas nettsted.

Musk ‘veldig trygg’

Maezawas romferd vil bli den første bemannede siden siste amerikanske Apollo-ferd i 1972 – såfremt SpaceX er klar til å gjennomføre den.

To Starship-oppskytninger har mislykkes i å lande oppreist etter testflyvninger, den siste endte i en ildkule, men Elon Musk er ikke bekymret.

Jeg er trygg på at Starship vil være trygt for mennesketransport innen 2023. Det ser veldig lovende ut. Oppdraget vil være den første private romferd og fordi den ikke vil lande på månen, men ta en svingom rundt den, vil vi bringe mennesket lenger vekk fra planeten jorden enn noen gang tidligere.

SpaceX-grunnlegger Elon Musk

Maezawa grunnla online-butikken Zozo som han solgte til Yahoo! Japan i 2019. Han ble ifjor verdsatt til 1600 milliarder kroner, noe som gjør ham til en av Japans rikeste mennesker. Han er kjent for en noe ekstravagant livsførsel og har tydeligvis råd til det.

Han har også gjort andre stunt. Han fikk tidenes mest delte Twitter-melding da han lovet å fordele åtte millioner kroner på 100 tilfeldige retweetere av denne: 

Da Jules Verne skrev sin fortelling om en reise til månen i 1865 varslet det starten på science fiction sjangeren. Boken avsluttes mens romfarerne går i bane rundt månen. Leserne måtte vente i flere år før fortsettelsen kom med boken ‘Rundt månen’, hvor månefarerne vender trygt tilbake med et plask i havet. Yusaku Maezawas romfarere plasker forhåpentligvis raskere tilbake. 

NASA har til hensikt å lande mennesker på månen i 2024 og for første gang planlegger de å ta med seg en kvinne på rommet.

Kilde: Hindustan Times

Annonse