Den eksentriske millionæren John McAfee, mannen bak antivirusselskapet av samme navn men som har vært i nyhetsbildet de siste årene av helt andre grunner, er nå i trøbbel igjen.

Oppdatert,

McAfee risikerer fem år i fengsel per lovbrudd. Ifølge IRS, altså amerikanske skattemyndigheter, skal McAfee også prøvd å gjemme unna verdier som eiendom, en bil og en yacht ved å ha disse verdiene verdiskrevet under andre navn.

Skal ha tjent millioner av dollar, men unnlatt å betale skatt

Denne gang er McAfee arrestert av amerikanske myndigheter for å ha lurt seg unna skatt, men det er ikke det eneste: McAfee skal ha gjemt inntektene sine, og det er snakk om perioden 2014 til 2018.

Annonse

Ifølge amerikanske skattemyndigheter skal McAfee har tjener millioner av dollar på å promotere digitalvaluta, konsulentvirksomhet og mer.

ITavisen: John McAfee arrestert etter funn av våpen og ammunisjon på luksus-yacht.

McAfee skal utleveres til USA fra Spania.

Tjente over 25 millioner dollar på digitalvaluta

Som om ikke det var nok er også 2016-presidentkandidaten også siktet for å ha tilbudt ICO (Initial Coin Offerings) på Twitter uten å ha innrømmet at han fikk 23 millioner dollar for det.

ITavisen snakket med McAfee i 2016: «Nå er han i vinden igjen etter at han og hans eget hackerteam skal ha lest krypterte meldinger mellom to telefoner som kjørte Android og den krypterte meldings-appen WhatsApp.»

Politainment følger utviklingen i saken.

Kilde:
Justice.org

Annonse